Hvem er Sadhguru?

Hjem/Leksikon/Hvem er Sadhguru?

januar 17, 2022

Written by: Steffen Fonvig

Sadhguru er en yogi og en mystiker og sannsynligvis den mest kjente guruen i verden, hvis du tar ut Shiva, Adiyogien av ligningen.

Sadhguru er en velkjent yogi og guru innafor yoga. Hans opprinnelige navn er Jaggi Vasudev men bliver oftest tiltalt etter hans ærefulle tittel Sadhguru.

Sadhguru betyr uutdannet guru, hvilket er en beskrivelse og ikke en tittel, som han selv sier det.

Sadhguru sier:

Ordet «Sadhguru» er ikke en tittel. Det er en beskrivelse. Sadhguru betyr «uutdannet guru.»

Hva enn Sadhguru betyr noe eller er en tittel kan i og for seg være irrelevant, her er vi interessert i å bli klokere på mannen Jaggi Vasudev som er best kjent som Sadhguru.

Sadhguru kaller seg selv for yogi, mystic og visjonær, hovedrollen hans er dog guru i yogiske kulturen. Han har tidligere skrevet en rekke bøker og dikte, og er blitt utnevnt som topp 50 mest innflytelsesrike mennesker i India. Han har oss mottatt presidentpriser for eksepsjonell service, miljømessige og sosiale initiativ.

Isha Foundation

Isha Foundation

Sadhguru driver en av verdens største veldedighet, hvis ikke den største som går under navnet Isha Foundation.

Ordet isha betyr bokstavelig talt det som styrer, det som styrer eksistensen er isha eller vi kan si at formløs guddommelig omtales som isha. Hvis vi gir det en form, vil man i India kalle det ishwar. Det er ingen form, vi kaller det isha. Så formløs guddommelighet omtales som isha, herav navnet Isha Foundation.

Isha Foundation består av mer en 250,000 frivillige, som hjelper Sadhguru og Isha Foundation med å spre budskapet om levemåten yoga rundt om i verden. Stiftelsen fungerer som en pedagog, katalysator og ressurs for yogavitenskap og naturlig helse. Isha Foundation gjennomfører ulike offentlige velferdsprogrammer for å fremme fysisk, mental og åndelig utvikling gjennom integrering av kropp, sinn og ånd.

Oppdrag

Isha Foundation er dedikert til å heve menneskelig bevissthet, og fremmer global harmoni gjennom individuell transformasjon. Veiledet av Sadhguru, er det en viktig ressurs for å utforske den eldgamle vitenskapen om yoga i all dens dybde og dimensjoner. Stiftelsen tilbyr en rekke programmer som gir metoder for alle for å oppnå fysisk, mentalt og åndelig velvære. Tilbudene lar deltakerne fordype sin opplevelse av livet og nå sitt ultimate potensial.

Aktiviteter

Støttet av 11 millioner frivillige i 300 sentre over hele verden, tar Isha Foundations aktiviteter for seg alle aspekter av menneskelig velvære. Fra sine kraftige yogaprogrammer for indre transformasjon til sine inspirerende prosjekter for samfunn, miljø og utdanning, er Isha-aktiviteter designet for å skape en inkluderende kultur som er grunnlaget for global harmoni og fremgang.

sadhguru inner engineering

Inner engineering

Som så mange andre foredragsholdere og inspiranter har Sadhguru også sitt eget velgjennomført kurs i yoga og spiritualitet.

Sadhguru om yoga

Sadhguru’s visjon og misjon er å dele budskapet om yoga vitenskapen og kulturen til resten av verden. Dette gjør han ved å reise rundt i verden og holde foredrag for gamle, så vel som unge mennesker, og dette gjør han ganske ofte.

Sadhguru selv sier han reiser mer enn 300 dager i året og han ofte i løpet av en uke befinner seg i 2 eller flere kontinenter.

Sadhguru på YouTube

Som en gammel indisk guru kan det være svært å rekke ut til alle mennesker, men om du klarer deg på de sosiale medier og plattformene hvor de unge menneskene bruker time etter time hver dag, kan du komme langt, dette har Sadhguru skjønt.

I skrivende stund har Sadhguru mer en 8.9 millioner abonnenter og 1.060.724.988 visninger på det sosiale media YouTube.

Den mest sete videoen på YouTube-kanalen hans er en guidet meditasjonsøvelse for helse og godt liv, video hetter Isha Kriya: A Guided Meditation For Health And Wellbeing | 15-Minutes og kan finnes på YouTube med mer en 14 millioner visninger.

Sitater fra Sadhguru

Sadhguru er kjent for mange ting og fra mange steder. Noe av det han er spesielt kjent for er hans mange sitater du finner i hans taler når han holder foredrag og i hans mange artikler som blant annet omhandler yoga og spiritualitet

With a profound and inclusive Experience, you will live a vibrant life, and you will create vibrant situations.

25.01.2022

 

Yoga essentially means to obliterate the boundaries of your individual nature and become universal.

22.01.2022

Ofte stilte spørsmål

Hva er Isha Foundation?2022-01-26T18:19:29+01:00

Isha Foundation er en frivillig organisasjon grunnlagt i 1992 av den verdenskjente guruen Jaggi Vasudev, bedre kjent som Sadhguru. Den frivillige organisasjonen fungerer som et læresenter for yogavitenskap og naturlig helse. Isha Foundation gjennomfører ulike offentlige velferdsprogrammer for å fremme fysisk, mental og åndelig utvikling gjennom integrering av kropp, sinn og ånd.

Hvor gammel er Sadhguru?2022-01-26T18:06:21+01:00

Sadhguru ble født 3. september 1957, noe som betyr at han fyller 65 år i 2022.

Hva betyr Sadhguru?2022-01-17T07:06:40+01:00

Ordet Sadhguru betyr uutdannet guru og er etter Jaggi Vasudev sin mening en beskrivelse, ikke en tittel.

Hvem er Sadhguru Jaggi Vasudev?2022-01-17T06:48:44+01:00

Sadhguru er en mann hvis lidenskap går inn i alt han møter. Sadhgurus arbeid er kåret til en av Indias 50 mest innflytelsesrike mennesker, og har berørt livene til millioner over hele verden gjennom transformasjonsprogrammene hans. Sadhguru har en unik evne til å gjøre de gamle yogiske vitenskapene relevante for moderne sinn, og fungerer som en bro til livets dypere dimensjoner. Hans tilnærming tilskriver ikke noe trossystem, men tilbyr metoder for selvtransformasjon som er både beviste og kraftige.

Trusted by some of the biggest brands

We’re Waiting To Help You

Get in touch with us today and let’s start transforming your business from the ground up.

Go to Top