Shiva refererer til både «det som ikke er» og Adiyogi fordi de på mange måter er synonyme. Ordet «Shiva» betyr egentlig «det som ikke er» og er samtidig også navnet på den første yogi som vi kaller for adiyogi. Les mere om adiyogien Shiva og hva Shiva betyr i den yogiske kulturen.

Shiva som en person, var den første yogi og guru innenfor den yogiske vitenskap.

Navnet adiyogi er en sammensetning av adi som betyr den første og yogi som betyr yogi hvilket er en yoga utøver.

Adiyogi betyr den første yogi, hvilket er betegnelsen som har blitt gitt til Shiva, da han var den første til å introdusere yoga vitenskapen i vår verden.

Shiva refererer til både «det som ikke er» og til adiyogien Shiva, da disse to på mange måter er synonyme.

Ordet «Shiva» betyr «det som ikke er» og er samtidig også navnet på den første yogi som vi kaller for adiyogi.

I dybden med Shiva

Her kan du lese mye mere om historien om Shiva og hva Shiva betyr.

Shiva er ingenting

I dag beviser moderne vitenskap for oss at alt kommer fra ingenting og går tilbake til ingenting. Grunnlaget for eksistens og den grunnleggende kvaliteten til kosmos er det enorme ingenting. Galaksene er bare en liten happening – et dryss. Resten er et stort tomt rom, referert til som Shiva. Det er livmoren som alt er født fra, og det er glemselen som alt suges tilbake til. Alt kommer fra Shiva og går tilbake til Shiva.

Shiva er mørk

Så Shiva beskrives som et ikke-vesen, ikke som et vesen. Shiva beskrives ikke som lys, men som mørke. Menneskeheten har bare begynt å hylle lyset på grunn av naturen til det visuelle apparatet de bærer. Ellers er det eneste som alltid er der mørke. Lys er en begrenset hendelse i den forstand at enhver lyskilde – enten det er en lyspære eller solen – til slutt vil miste evnen til å sende ut lys. Lys er ikke evig. Det er alltid et begrenset alternativ fordi det skjer og det tar slutt. Mørke er et mye større alternativ enn lys. Ingenting trenger å brenne, det er det alltid – det er for alltid. Mørket er overalt. Det er det eneste som trenger gjennom.

Men hvis jeg sier «guddommelig mørke», tror folk at jeg er en djeveltilbeder eller noe. Faktisk begynner det å bli utbredt i noen deler av Vesten at Shiva er en demon! Men hvis du ser på det som et konsept, finnes det ikke noe mer intelligent konsept på planeten om hele skapelsesprosessen og hvordan det skjedde. Jeg har snakket om dette i vitenskapelige termer uten å bruke ordet «Shiva» til forskere over hele verden, og de er overrasket: «Er det slik? var dette kjent? Når?» Dette har vi visst i tusenvis av år. Nesten alle bønder i India vet uvitende om det. Han snakker om det uten engang å kjenne til vitenskapen bak det.

Betydning af Adiyogi – Den første Yogi

På et andet niveau, når vi siger “Shiva”, refererer vi til en bestemt yogi, Adiyogien eller den første yogi, og også Adi Guruen, den første Guru, som er grundlaget for det, vi kender som den yogiske videnskab i dag. Yoga betyder ikke at stå på hovedet eller holde vejret. Yoga er videnskaben og teknologien til at kende den væsentlige natur af, hvordan dette liv skabes, og hvordan det kan bringes til sin ultimative mulighed.

Denne første overførsel af yogiske videnskaber fandt sted på bredden af ​​Kanti Sarovar, en gletsjersø nogle få miles ud over Kedarnath i Himalaya, hvor Adiyogi begyndte en systematisk udstilling af denne indre teknologi til sine første syv disciple, fejret i dag som Sapta Rishis. Dette går forud for al religion. Før folk udtænkte splittende måder at splitte menneskeheden til et punkt, hvor det synes næsten umuligt at rette op, blev de mest kraftfulde værktøjer, der er nødvendige for at hæve menneskets bevidsthed, realiseret og udbredt.

En og samme

Så «Shiva» refererer til både «det som ikke er» og Adiyogi, fordi de på mange måter er synonyme. Dette vesenet, som er en yogi, og ikke-vesenet, som er grunnlaget for tilværelsen, er det samme, fordi å kalle noen en yogi betyr at han har opplevd tilværelsen som seg selv. Hvis du et øyeblikk skal romme eksistensen i deg selv som en opplevelse, må du være den intetheten. Bare ingenting kan holde alt. Noe kan aldri holde alt. Et fartøy kan ikke holde et hav. Denne planeten kan romme et hav, men den kan ikke romme solsystemet. Solsystemet kan romme disse få planetene og solen, men det kan ikke holde resten av galaksen. Hvis du går progressivt denne veien, vil du til slutt se at bare ingenting kan holde alt. Ordet «yoga» betyr «forening». En yogi er en som har opplevd foreningen. Det betyr, i hvert fall for et øyeblikk, at han har vært absolutt ingenting.

Når vi snakker om Shiva som «det som ikke er» og Shiva som en yogi, er de på en måte synonyme, men de er to forskjellige aspekter. Fordi India er en dialektisk kultur, bytter vi fra dette til det og det til dette uten problemer. Det ene øyeblikket snakker vi om Shiva som det ultimate, det neste øyeblikket snakker vi om Shiva som mannen som ga oss hele denne yogaprosessen.

Hvem er ikke Shiva

Dessverre har de fleste i dag kun blitt introdusert til Shiva gjennom indisk kalenderkunst. De har gjort ham til en lubben kinn, blåfarget mann, fordi kalenderkunstneren bare har ett ansikt. Hvis du spør etter Krishna, vil han legge en fløyte i hånden. Hvis du ber om Rama, vil han legge en bue i hånden. Hvis du spør etter Shiva, vil han sette en måne på hodet og det er det!

Hver gang jeg ser disse kalenderne, bestemmer jeg meg alltid for å aldri sitte foran en maler. Fotografier er fine – de fanger deg uansett hvordan du er. Hvis du ser ut som en djevel, ser du ut som en djevel. Hvorfor skal en yogi som Shiva se lubben ut? Hvis du viste ham mager, ville det vært greit, men en lubben kinn Shiva – hvordan er det?

I den yogiske kulturen blir ikke Shiva sett på som en Gud. Han var en skapning som migrerte i dette landet og bodde i Himalaya-regionen. Som selve kilden til de yogiske tradisjonene er hans bidrag til å skape menneskelig bevissthet for fenomenalt til å bli ignorert. Alle mulige måter du kunne nærme deg og transformere den menneskelige mekanismen til en ultimat mulighet ble utforsket for tusenvis av år siden. Det sofistikerte i det er utrolig. Spørsmålet om folk var så sofistikerte på den tiden er irrelevant fordi dette ikke kom fra en bestemt sivilisasjon eller tankeprosess. Dette kom fra en indre erkjennelse. Dette hadde ingenting med det som skjedde rundt ham å gjøre. Det var bare en utgytelse av ham selv. I detalj ga han en mening og en mulighet for hva du kunne gjøre med hvert punkt i den menneskelige mekanismen. Du kan ikke endre en eneste ting selv i dag fordi han sa alt som kunne sies på så vakre og intelligente måter. Du kan bare bruke livet ditt på å prøve å tyde det.

Trusted by some of the biggest brands

We’re Waiting To Help You

Get in touch with us today and let’s start transforming your business from the ground up.