Skal du lansere en blogg, nettbutikk eller bare vise frem bedriften din, så vil en nettside være en sentral kanal. Da skulle man tro det bare var å sparke i gang et prosjekt, men så enkelt er det ikke. Det finnes nemlig fire ulike måter du kan lage en nettside på. Disse vil ha ulik påvirkning på tid, budsjetter og ikke minst funksjonalitet.

Vi skal derfor se nærmere på hvordan disse fire fungerer, samt hvilke fordeler og ulemper de fører med seg. Klar for å komme i gang? La oss hoppe rett ut i det!

Fire måter du kan lage en nettside på

Som vi allerede har vært inne på, så vil tid og budsjett ofte være en avgjørende måte for hvilken metode du ender opp med. Du bør derfor ha en klar formening om følgende før du starter:

  • Hvor stort budsjett har du?
  • Når må nettsiden være klar?
  • Trenger den funksjonalitet som må programmeres?

Metode 1: Bruk en nettsidebygger

Det første og kanskje enkleste valget vil være å bruke en nettsidebygger. Dette er programvare som lar hvem som helst lage en egen nettside uten kompetanse for koding. Disse fungerer ofte ved at man benytter forhåndsprogrammerte elementer som deretter plasseres rundt på nettsiden.

Fordelen med denne metoden er at du kan gjøre stort sett hele jobben selv. Alt du trenger gjøre er å velge en ferdig mal, tilpasse den slik du selv ønsker og deretter laste opp ditt eget innhold. På denne måten kan du dermed ha en nettside klar for lansering på bare noen få timer.

Metode 2: Benytt et CMS

Den vanligste metoden for å lage en nettside fra bunnen av, er ved hjelp av et CMS eller Content Management System. I denne kategorien er det gjerne WordPress som er det vanligste, men omgås Joomla, Drupal og Magento har blitt stadig mer populære. Dette er programvare som enkelt lar seg kontrollere innholdet på nettsiden din, men de krever litt kunnskap på utseende.

Du må nemlig lage et tema (eller velge blant de tusenvis som allerede finnes) for å kontrollere hvordan nettsiden skal se ut. Ønsker du noe unikt her vil det være nødvendig med koding, og dermed også behov for en designer eller utvikler til å gjøre jobben.

Metode 3: Gjør det selv med HTML og CSS

Om du har erfaring med koding, så kan du lage nettsiden selv. Dette er ofte den mest tidkrevende prosessen, men kan også være den rimeligste. Imidlertid krever det at du vet hva du driver med, og selv kan jobbe med både HTML og CSS.

Ved å gjøre det selv med HTML og CSS vil du uten tvil få den største fleksibiliteten, men dette har sine forutsetninger. Du vil også selv være ansvarlig for opplastning, endringer og redigering. Dersom du ikke vet hva du holder på med kan det også fort oppstå bugs som gjør at siden ikke fungerer etter hensikt.

Metode 4: Hyre inn profesjonelle

Det siste alternativet er å hyre inn profesjonell hjelp. Her kan du ansette et designbyrå til å gjøre jobben for deg, slik at du kan lene deg mest mulig tilbake og heller bruke din tid fornuftig på din faktiske kompetanse., eller du kan forsøke ulike Freelancer sider som Upwork og Fiverr. Ulempen med sistnevnte er at du sjeldent vet helt hva du får av kvalitet.

Dersom du har en kort tidsfrist kan dette være et godt alternativ, slik at jobben blir gjort så fort og effektivt som mulig. Merk deg dog at haste oppdrag ofte kan koste ekstra, så her bør budsjettet bli tatt hensyn til før man iverksetter et prosjekt.

Trusted by some of the biggest brands

We’re Waiting To Help You

Get in touch with us today and let’s start transforming your business from the ground up.