Hvordan kjøpe kryptovaluta?

Hjem/Hverdagstips/Hvordan kjøpe kryptovaluta?

januar 5, 2022

Written by: Steffen Fonvig

Vurderer du å begynne med å investere og har hørt at kryptovaluta kan være ekstremt lønnsomt å investere i, så bør du lese videre her.

Kryptovaluta og investering ligger godt utenfor det jeg vanligvis skriver om, nemlig yoga og personlig utvikling, men på min personlige blogg her har jeg valgt at jeg vil skrive om det som passer meg og du kan derfor finne et bredt spekter av temaer i artiklene mine , disse har jeg valgt å plassere under kategorien jeg kaller hverdagstips.

Kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum og Cardano har økt uvanlig mye i verdi sammenlignet med tiden det har skjedd og dette har ført til at mange har begynt å investere i de populære digitale valutaene.

Min erfaring med kjøp og salg av krypto

Personlig elsker jeg å investere, vel vitende om at enhver investering innebærer en risiko og spesielt innenfor kryptovaluta-verdenen er risikoen høy da kursfall og økninger vanligvis er mye større enn man ser på for eksempel aksjer eller fond. Den økte risikoen og de høye prisøkningene og -fallet er også det som gjør investering i kryptovaluta morsomt og i de gode tilfellene ekstremt lukrativt.

Jeg vil ikke anbefale deg å begynne å investere i kryptovaluta hvis det er det eneste du investerer i, eller hvis du ikke forstår det. Crypto-investering er lett å komme til, men som sagt er det et sted hvor du raskt kan tape alle pengene dine. Jeg har valgt å sette et x-antall prosent for hvert investeringsobjekt jeg er interessert i og dermed lage en diversifisert investeringsportefølje, noe jeg også anbefaler deg å gjøre. Med en diversifisert investeringsportefølje er du statistisk sett mindre utsatt for å tape alle pengene dine, men igjen, innenfor investeringsverdenen er alt mulig.

Hvor kan jeg kjøpe og handle med kryptovaluta?

I Norge er det i dag ingen lover eller forskrifter som motsetter seg muligheten til å kjøpe, selge, investere eller handle med kryptovalutaer på innenlandske og utenlandske nettsider og investeringsplattformer. Imidlertid er kryptovaluta fortsatt ganske ny, til tross for at den først ble til i 2009 da Bitcoin begynte å blomstre på «det mørke nettet» som betalingsmiddel. Det betyr at du ikke kan være sikker på at det ikke kommer lover, regler eller begrensninger – du kan imidlertid være sikker på at nye lover og regler vanligvis tar lengre tid å vedta.

Hvor og hvordan jeg investere i kryptovaluta

Personlig investerer jeg i kryptovalutaer selv, først og fremst har jeg investert i Ripple (XRP) og Ethereum (ETH), da det er disse kryptovalutaene jeg har tro på.

Jeg har selv en konto på den norske kryptobørsen Firi, men bruker stort sett eToro til å investere med, da du kan investere i alt fra råvarer, til aksjer, til kryptovaluta – dermed har jeg alle investeringene mine samlet på ett sted, noe jeg liker.

Få krypto bonus ved registrering

Hvis du allerede tenker på å investere i kryptovaluta, så vil jeg anbefale deg å opprette en gratis investeringskonto hos Firi (tidligere MiraiEx), her får du 55 kroner i Bitcoin gratis når du registrerer deg gjennom min vervelink og du får også muligheten å tjene en bonus på 160 kroner som utbetales i kryptovaluta.

Firi er den største norske kryptobørsen for kjøp og salg av digital valuta. Kryptobørsen har også nylig annonsert at de åpner opp som en kryptobørs i Danmark. Registrer en bruker og og begynte å kjøpe og selge populære kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, Cardano, XRP, Litecoin og DAI.

Nedenfor kan du se hvor enkelt du registrerer deg.

Registrer deg med Vipps!
Første steg er å melde seg på med Vipps, som er veldig raskt og enkelt. Vi får all informasjon vi har bruk forfra profilen din hos Vipps. Dermed trenger du hverken å fylle inn informasjon selv eller å verifisere e-post.

Verifiser deg med BankID
Steg to i vår onboardingprosess vil altså være å fylle inn skjema for kundekontroll, noe vi er pålagt for å overholde hvitvaskingsloven, og signere dette skjemaet med BankID.

Gjennomfør ditt første innskudd med Open Banking
Med open banking er det raskt og enkelt å gjennomføre bankinnskudd direkte på vår plattform uten å gå via egen nettbank.

Få gratis penger ved registrering

Bitnord er en ny kryptobørs i Norge og du kan akkurat nå registrere deg som ny bruker med vår Bitnord vervekode og få 100 NOK gratis å handle for.

Er du interessert i å lese mer om kryptoinvestering?

Som du sikkert har lest, er investering i sin helhet, inkludert kryptoinvestering, noe jeg bruker mye tid på og noe jeg synes er ekstremt interessant. Av nettopp denne grunn har jeg også gjennom mitt norske selskap Fonvig Group utviklet en investeringsblogg og side kalt Capitis.no – Her kan du lese mye mer om investeringer og handel med kryptovaluta.

Ofte stilte spørsmål

Er det trygt å investere i kryptovaluta?2022-04-02T15:41:52+02:00

Investeringsobjekter som Bitcoin, Ethereum og andre kryptovalutaer er svært volatile uregulerte investeringsobjekter. Det er ingen EU investor-beskyttelse.

Hvordan kjøpe kryptovaluta?2022-04-02T15:21:18+02:00

Firi, eToro, Bitnord og Coinbase er alle gode og trygge investeringsplattformer innen kryptovaluta, som i dag brukes av millioner av mennesker sammen. Personlig har jeg valgt å bruke eToro og Firi til mine investeringer. Jeg bruker Firi fordi de har kryptosparring hvor jeg hver måned, helt automatisk, kan investere og spare i krypto.

Trusted by some of the biggest brands

We’re Waiting To Help You

Get in touch with us today and let’s start transforming your business from the ground up.

Go to Top