For mange kan meditasjon virke som en eller annen «hippie»-hallusinasjon eller noe «new age»-tull som bare ungdommen og alternativene gjør, men faktisk er meditasjon helt essensielt for oss mennesker om vi ønsker å leve et sunt og godt liv.

Når du får en ny datamaskin eller en ny telefon, leser du ikke bruksanvisningen? Når du ikke kan finne ut hvordan du slår på varsler eller konfigurerer e-posten riktig, så er du ikke også ute etter svar? Her vil de fleste svare ja, de færreste gir opp og kaster telefonen eller datamaskinen i søpla, men hvorfor ikke gjøre dette med kroppen og ikke minst sinnet og psykisk helse?

Menneskekroppen og sinnet, altså mekanismen, er verdens mest kompliserte «maskineri» – men de færreste av oss har faktisk lest bruksanvisningen eller brukt tid på å finne de små innstillingene og justeringene som gjør det behagelig, for ikke å snakke om levelig å være. her.

Altfor mange mennesker lever i konstant frykt, med angst, depresjon eller jager etter lykke gjennom materialistiske gjenstander som biler, hus eller andre ting. Hva om jeg fortalte deg at alt det gode du kan og av og til føler er konstant inne i deg, og det er bare tankene dine (og kroppen din) som blokkerer at disse følelsene er der hele tiden? – Det er her meditasjon kommer inn i bildet.

La oss for eksempel ta angst eller frykt. Hvis du sitter i en bil som plutselig begynner å rulle nedover bakken og du aldri har lært å kjøre bil, så vil du automatisk reagere i redsel og angst for hva som skal skje fordi du ikke vet hva du skal gjøre, det samme gjelder din kropp og sinn. Du beveger deg rundt en planet i verdensrommet som flyr rundt en annen planet mens den kretser rundt seg selv, mens du prøver å leve blant milliarder av andre mennesker – Her tenker jeg, hvem ville ikke vært engstelig? – Det er her brukermanualen for mennesket kommer inn i bildet og det kalles meditasjon.

For ikke å misforstå, meditasjon alene er ikke veien til et langt og lykkelig liv, men det er absolutt et stort element i det, og det er en del av den veldig store brukermanualen for mennesket, så det faktum å ikke sette seg inn i meditasjon eller lesing om seg selv som menneske er idioti i min optikk hvis du ikke føler deg helt fantastisk hver eneste dag.

Oversikt

Kom i gang med meditasjon

Kom i gang med meditasjon

Livning from a place of surrender

Hvis du i det minste er interessert i spiritualitet, yoga, mindfulness, meditasjon eller bare har et ønske om å få et enklere, bedre og lykkeligere liv, så anbefaler jeg på det sterkeste at du ser videokurset fra Michael Singer kalt Living From A Place Of Surrender .

Kurset er dessverre ikke gratis, men jeg kan garantere at det er verdt hver krone. Det mer enn 9-timers kurset, som er delt inn i 8 økter, inkluderer også 10 praktiske lydøkter for å anvende innsikten i bestselgerboken hans i sammenheng med virksomhet og kontormiljø og en 43-minutters lydopplæring der Michael Singer diskuterer skjæringspunktet mellom spiritualitet og aktivisme, kraften til aksept, å se ting klart og mer.

Kurset koster $ 397 USD tilsvarende 3500 NOK, men det tilbys for øyeblikket for bare $ 297 USD tilsvarende 2600 NOK, så du kan spare $ 100 USD akkurat nå.

Les mer og finn kurset her »

Hva er meditasjon?

Som du sikkert allerede nå, på min “korte” introduksjon til meditasjon har sett gjennom, er meditasjon ikke bare ‘som de sier på godt dansk. Meditasjon finnes i mange former, størrelser, arter og ikke minst metoder som det “praktiseres” på og det er vanskelig å komme seg hele veien rundt, men jeg skal prøve å fortelle og forklare deg om hovedhensikten, de mest grunnleggende øvelsene og teknikker og ikke minst de mange fordelene med meditasjon.

Meditasjon er på mange måter en fordypning av mindfulness, hvor mindfulness kan være et virkelig godt verktøy og levesett i en hektisk hverdag, så meditasjon er et steg dypere kan man si. Det kan være fordelaktig å lese om mindfulness og begynne på dette først før man begynner på meditasjon, da det vanligvis kan gi større fordeler på kortere tid, da de to har mange likhetstrekk i seg.

Ordet “meditasjon” kommer fra latin som så mange andre ord og er avledet fra “meditor” og “meditatio” som betyr “øv meg” og “forbered meg på”.

Det som er vanskelig med å fortelle om og forklare meditasjon og den menneskelige opplevelsen av de mange dimensjonene vi går gjennom, på lik linje med yoga og spiritualitet, er at det danske (og engelske) språket og vokabularet langt fra kan forklare, beskrive og avdekke det som skjer. til sinnet når du mediterer. Men jeg skal nå prøve å gjøre mitt beste og opprettholde min artikkel og meditasjon på dansk. Dette betyr også at hvis du søker på Google eller andre steder på nettet etter «meditasjon» og «meditere» så er forklaringene ofte veldig generelle og uspesifikke, nettopp av denne grunn. Jeg skal imidlertid prøve å gå så mye i dybden med temaet som jeg kan.

Dhyan, Dhyana eller Dhayanam

Dhyan eller Dhyana – Den fysiologiske kroppen din er her (der du sitter nå), men sinnet ditt der ute (et annet sted). Dette betyr at det er en liten avstand mellom deg (sinnet ditt) og din fysiologiske kropp.

Så snart det er litt avstand mellom kropp og sinn, vil alt plutselig bli krystallklart, ting som var superkomplisert før, fungerer og nå sees enkelt og greit.

Formålet med meditasjon

Kort fortalt er hovedformålet med meditasjon å skape avstand mellom den fysiske kroppen (kroppen) og sinnet (hjernen).

Hvis du bor i en tett befolket by som Aarhus eller København, så vet du sikkert om trafikkork på de forskjellige motorveiene og andre

Når du sitter i kø på vei hjem fra jobb kan dette virke ganske frustrerende, men flyr du over i en luftballong eller et fly ser det ikke så dumt ut, spesielt om kvelden når alle lysene er på, det kan faktisk nesten være helt vakkert, dette er en fin analogi for meditasjon som med litt avstand så kan noe du ellers hadde funnet frustrerende eller vanskelig, være vakkert.

Formålet med meditasjon er altså å skape denne avstanden mellom det fysiologiske og det psykologiske, med andre ord kroppen og sinnet ditt. Dette skaper perspektiv for aldri før.

Hva betyr meditasjon?

Hva er meditasjon bra for?

Ofte stilte spørsmål