Er du skeptisk til yoga? Da har du landet på rett sted – jeg ville personlig sett på meg selv som en ekstremt skeptisk person som er vanskelig å overtale, men når du først kjenner på den spirituelle veksten som kan oppnås gjennom yoga, så er du ikke i tvil.

Yoga refererer til forening, ikke som en idé, en filosofi eller som et konsept du suger på. Som en intellektuell idé, hvis du går god for universets allmennhet, kan det gjøre deg populær i et teselskap, det kan gi deg sosial status, men det tjener ingen annen hensikt. Du vil se når ting kommer ned til like penger – det trenger ikke engang å koke ned til liv og død – selv for penger, “Dette er meg, dette er deg.” Grensen er klar; det er ingen tvil om at du og meg er ett. Det forårsaker faktisk skade på individet hvis du intellektuelt ser at alt er ett. Folk gjør alle slags dumme ting fordi de fikk denne ideen om at alle er ett før noen lærer dem en god leksjon, og så ser de: “Dette er meg, dette er deg. Ingen måte å være det.” Hvis det blir en erfaringsmessig realitet, vil det ikke produsere noen umoden handling. Det vil bringe en enorm opplevelse av livet fremover. Individualitet er en idé. Universalitet er ikke en idé, det er en realitet. Yoga betyr med andre ord at du begraver alle ideene dine.

Ordet ‘Yoga’ betyr ‘forening.’ Union betyr at du begynner å oppleve universaliteten til hvem du er. For eksempel beviser moderne vitenskap for deg i dag uten tvil at hele eksistensen bare er én energi som manifesterer seg i forskjellige former. Hvis dette vitenskapelige faktum blir en levende realitet for deg – at du begynner å oppleve alt som ett – så er du i Yoga. Når du er i Yoga, opplever du alt som en del av deg selv. Det er frigjøring, det er mukti, det er ultimate frihet.”

Kom i gang med yoga

Kom i gang med yoga

Livning from a place of surrender

Hvis du i det minste er interessert i spiritualitet, yoga, mindfulness, meditasjon eller bare har et ønske om å få et enklere, bedre og lykkeligere liv, så anbefaler jeg på det sterkeste at du ser videokurset fra Michael Singer kalt Living From A Place Of Surrender .

Kurset er dessverre ikke gratis, men jeg kan garantere at det er verdt hver krone. Det mer enn 9-timers kurset, som er delt inn i 8 økter, inkluderer også 10 praktiske lydøkter for å anvende innsikten i bestselgerboken hans i sammenheng med virksomhet og kontormiljø og en 43-minutters lydopplæring der Michael Singer diskuterer skjæringspunktet mellom spiritualitet og aktivisme, kraften til aksept, å se ting klart og mer.

Kurset koster $ 397 USD tilsvarende 3500 NOK, men det tilbys for øyeblikket for bare $ 297 USD tilsvarende 2600 NOK, så du kan spare $ 100 USD akkurat nå.

Les mer og finn kurset her »

Hvad er yoga?

Yoga er en videnskab og teknologi

Myter om yoga

Yoga er et av de mange misforståtte begrepene og begrepene i verden som i likhet med så mange andre ting som er vanskelige å forstå eller som du ikke engang vet om, så er det lett å sette en merkelapp på det og kalle det noe fordi det i ens egen verden minner om noe.

Men bare fordi du ikke forstår noe, eller noe som ligner på noe annet, betyr det ikke at det er det og det er her de fleste tar helt feil. Dette gjelder ikke bare i yoga, men alt annet i verden.

Men myter om ting de fleste ikke forstår vil dessverre alltid være en realitet, men jeg skal i hvert fall gjøre mitt for å unngå disse mytene, ryktene og misoppfatningene når det kommer til yoga.

Yoga er det ikke

  • En religion
  • En filosofi
  • Et kirkesamfunn
  • Et trossystem
  • Noe overnaturlig
  • Noe umenneskelig

Som alle andre vitenskaper i verden, er det et menneskelig faktum at det er slik. Din oppfatning av ting endrer ikke virkeligheten til andre enn deg selv.

Hva betyr yoga?

Ordet “Yoga” betyr i utgangspunktet “det som bringer deg til virkeligheten”. Bokstavelig talt betyr det “union”. Union betyr at den bringer deg til den ultimate virkeligheten, der individuelle manifestasjoner av livet er overflatebobler i skapelsesprosessen. Akkurat nå har et kokosnøtttre og et mangotre dukket opp fra samme jord. Fra samme jord har menneskekroppen og så mange skapninger dukket opp. Det hele er den samme jorden.

Yoga refererer til forening, ikke som en idé, en filosofi eller som et konsept du opptar. Som en intellektuell idé, hvis du går god for universets allmennhet, kan det gjøre deg populær i et teselskap, det kan gi deg sosial status, men det tjener ingen annen hensikt. Du vil se når ting kommer ned til like penger – det trenger ikke engang å koke ned til liv og død – selv for penger, “Dette er meg, dette er deg.” Grensen er klar; det er ingen tvil om at du og meg er ett.

Hvor kommer yoga fra?

I den yogiske kulturen er ikke Shiva kjent som en gud, men som Adiyogien eller den første yogien – opphavsmannen til yoga. Han var den som først satte dette frøet i menneskesinnet. I følge den yogiske tradisjonen, for over femten tusen år siden, oppnådde Shiva sin fulle opplysning og forlot seg selv i en intens ekstatisk dans i Himalaya. Da ekstasen hans tillot ham litt bevegelse, danset han vilt. Da det ble hinsides bevegelse, ble han helt stille.

Er yoga en religion?

Det korte svaret er nei, yoga er ikke en religion, yoga er en vitenskap om mennesket, en slags bruksanvisning for livet.

Se, religion er oftest troen på det guddommelige eller overnaturlige i vår forstand. En religion handler ofte om et bestemt trossystem og involverer et stort antall guder som enten er overnaturlige eller har lyktes med overnaturlige gjerninger.

Yoga er en vitenskap, en bioteknologi om hvordan du aktiverer dine indre energier for å nå ditt fulle potensial. En del av yoga består i å skille seg fra identifikasjon og dermed også trossystemer, dermed kan ikke yoga være en religion.

Yoga ble først oppdaget for mer enn +15000 år siden, da den første yogien, også kalt Adiyogi eller Shiva ble oppdaget, hvis du sammenligner dette med religion, har du nettopp sporet verdens eldste religion, hinduismen for ca 4500 år tilbake, yoga er så mange tusenvis av år eldre enn det som har blitt sporet til hinduismen, verdens eldste religion.

Det er hovedsakelig to grunner til at mange mennesker forveksler yoga med religion.

Den ene er at hinduismen har «overtatt» det tidligere mennesket Shiva, som en av deres guder. Med “gud” menes ikke et vesen av overnaturlig forstand, men ble et tidligere menneske som har forpliktet seg på denne jorden og oppnådd ekstreme virkelige resultater som på dette tidspunktet ikke kunne forklares eller bevises, slik vi kan den dag i dag.

Det andre er at store deler av yoga er uforståelig for den vanlige mann, vi har en tendens til å avvise det som vi ikke forstår, veldig raskt og dermed kalle det “hokus pokus” eller “religion” – ting den egentlig ikke gjør det er fordi det kan være ubehagelig for oss å erkjenne at det er store deler av oss selv som vi faktisk ikke forstår.

Hva er yoga bra for?

Med de mange misoppfatningene og mytene som foregår innenfor yogaverdenen, er det klart de fleste sitter igjen med spørsmålet om hva yoga er bra for og hva som er min gevinst.

Når noe blir forvrengt og misforstått i så store mengder, blir det også vanskeligere å gjennomskue og snakke om.

Hatha yoga, som er den fysiske delen av yoga slik vi kjenner den i vår vestlige verden, er den yogaen som oftest nevnes og hvis fordeler nevnes når man søker svar på spørsmålet om hva yoga er godt for.

Den fysiske yogaen, hatha yoga er den eneste virkelig bra for mange ting, fysisk så vel som mentalt. Men yogavitenskap er fantastisk, det kan gi deg åndelig vekst i proporsjoner du aldri har kjent før.

Ofte stilte spørsmål