Opprinnelig var asanas en sittende meditasjonsstilling, men i dag er asanas en serie spesifikke stillinger med kroppen slik vi kjenner den fra hatha yoga.

Ordet asana betyr bokstavelig talt en holdning. Av de utallige asanas en kropp kan anta, har 84 blitt identifisert som Yogasanas, gjennom hvilke man kan transformere kroppen og sinnet til en mulighet for ultimat velvære.

Yogasanas er ikke øvelser, men veldig subtile prosesser for å manipulere ens energi i en bestemt retning. Hatha Yoga tilbys som et sett med 36 kraftige stillinger, eller yogasanas, for å gjøre det mulig for systemet å opprettholde høyere dimensjoner av energi.

Yogasanas er sammensetning av ordene yoga og asanas, der yoga er det som bringer deg nærmere en høyere dimensjon og asanas er en spesifikk posisjon eller holdning.

Yogasanas og hatha yoga er altså en liten del av det yogavitenskapen har å tilby og er på mange måter som mindfulness og meditasjon, bare en enkel teknikk som gjør det mulig å oppnå et mer åndelig liv.

Hva er asanas?

En asana er en holdning. Det er utallige stillinger kroppen din kan ta. Blant disse har visse stillinger blitt identifisert som «yoga asanas» eller yogasanas. «Yoga» betyr det som fører deg til en høyere dimensjon eller høyere oppfatning av livet. Så den typen holdning som fører deg til en høyere mulighet kalles en «yogasana.»

Asanas og følelser

Du har kanskje lagt merke til at for ulike mentale og emosjonelle situasjoner som du går gjennom, har kroppen din naturlig nok en tendens til å innta en viss holdning. Hvis du er fornøyd, sitter du en vei. Når du er ulykkelig, sitter du på en annen måte. Når du er fredelig, sitter du på en måte, hvis du er sint, sitter du på en annen måte. Mange ganger kan du se hva som skjer med noen ved å bare observere hvordan de sitter, har du lagt merke til det? Basert på dette er omvendt vitenskapen om asanas – ved bevisst å få kroppen din inn i en bestemt holdning, kan du også løfte bevisstheten. Du kan endre selve måten du føler, tenker, forstår og opplever livet ved å sitte på en bestemt måte.

Asanas og bevissthet

Yogasanas er ikke øvelser. De er veldig subtile prosesser for å manipulere energien din i en bestemt retning. Det må gjøres med en viss grad av bevissthet. Det er forskjellige nivåer av å lage asanas. Du kan praktisere asanas ganske enkelt fysisk eller dypere, ta hensyn til pusten, sensasjoner, etterklang, ta hensyn til nadiene eller med passende mantraer. Du kan til og med lage asanas uten å bevege et lem. Det er også mulig.

Vitenskapen om Asanas

Vitenskapen om asanas er kjent som hatha yoga. «Ha» betyr sol, «ta» betyr måne. Den første prosessen med yoga er å bringe balanse mellom det maskuline og det feminine i deg. Ellers vil det ikke være noen skalering av bevisstheten. Det er derfor Shiva er kjent som Ardhanarishvara – den ene halvparten av ham er en kvinne, den andre halvparten av ham er en mann. Han er en mann og selve legemliggjørelsen av manndommen. Samtidig er han også en kvinne, for uten å bringe denne balansen, uten å dyrke disse to dimensjonene i oss, er det ingen rekkevidde mot toppen, det er ikke snakk om at et menneske blomstrer til sitt fulle potensial. Derfor er den første dimensjonen av yoga du praktiserer hatha yoga. Dette betyr at solens og månens yoga bringer balanse mellom det maskuline og det feminine. Det er det første skrittet å ta.

De 84 asanaene som kan oppnås

Blant Yogasanas er det 84 grunnleggende asanas som man kan heve sin bevissthet gjennom. Når vi sier 84 asanas, ikke tenk på dem som bare 84 stillinger. Det er 84 systemer, 84 måter å oppnå det på. Ut av dette, hvis du mestrer selv en enkelt yogasana, kan alt som er verdt å vite i eksistens bli kjent.

Yogasanas – Skaper helse, glede og lykke.

Akkurat nå når du prøver å gjøre hatha yoga, er den største barrieren kroppens begrensninger. Faktisk, uansett hva folk ønsker å gjøre, er den største barrieren deres kropp og sinn. Det som skulle vært et springbrett har blitt et hinder, rett og slett fordi de ikke har utforsket det så mye. Etter en dyp og grundig utforskning av det menneskelige systemet, identifiserte det yogiske systemet 84 asanas som yogasanas, 84 posisjoner der du kan transformere kropp og sinn til en fantastisk mulighet for ditt ultimate velvære.

De fleste andre åndelige prosesser snakker om å stenge ned kroppen fordi kroppen er et hinder. Hvis du vil sitte og meditere, forteller bena dine deg: «Jeg må strekke meg. Jeg må gå.» Når vi ber deg om morgenen om å strekke ut kroppen, sier du «Nei, jeg vil hvile». Hvis du gjør en asana og vi ber deg strekke deg, sier du: «Nei, jeg vil ikke strekke.» Men hvis vi ber deg sitte urørlig, vil kroppen din strekke seg. Likeledes må den spise, den må sove, den må lindre seg selv – kroppen trenger så mange ting.

Ta ansvar for livet ditt Kroppen er en konstant manifestasjon av ulike nivåer av besettelse, avhengig av hvilken type informasjon som har kommet inn i systemet. Informasjonen innprentet i ditt fysiologiske system er det vi refererer til som den karmiske kroppen. Denne informasjonen bestemmer hvor mye tvang du lider av og hvor mye frihet du naturlig nyter i deg selv. I hatha yoga er vi ikke bekymret for hvem våre fedre og forfedre var, hva slags genetikk og karmisk substans vi mottok fra dem, og hva vi har fått i oss i livene våre. Det spiller ingen rolle hva som har skjedd til dette øyeblikk – vi har bestemt oss for å ta ansvar for livene våre.

Dette er hva en yoga asana betyr – du tar ansvar for livet ditt. Du forvandler kroppen og sinnet ditt til en mulighet i livet ditt.

I den indiske tradisjonen, hvis du er en seriøs yogautøver, vil ingen astrolog gi deg en spådom, for selv han forstår at du har tatt ansvar for livet ditt. Dette er hva en yoga sana betyr – du tar ansvar for livet ditt. Du forvandler kroppen og sinnet ditt til en mulighet i livet ditt. Det blir en passasje, ikke en blokk. Prosessen med å transformere kroppen, endre kroppens tekstur, endre den grunnleggende informasjonen i kroppen som får den til å gå i visse tvangsmønstre, krever en viss besluttsomhet, kraft og utholdenhet. Du er ikke villig til å gi etter for syklusene av tvangskraft. Du går den veien du vil.

Trusted by some of the biggest brands

We’re Waiting To Help You

Get in touch with us today and let’s start transforming your business from the ground up.