Hva vil det egentlig si å være Yogi? Må man sitte på kryss og tvers i en avsidesliggende Himalaya-hule? Få svaret her.

Hatha Yoga er en enorm mulighet hvis den praktiseres og overføres i sin rette forstand. Akkurat nå er hatha Yoga mye oppfattet som en treningsform. Å endre denne oppfatningen er en tung oppgave. Hatha Yoga handler ikke om å gå ned i vekt, fikse ryggen eller bli frisk. Det er konsekvenser, ikke hensikten. Trening er en veldig fersk idé. I tidligere generasjoner var det bare brytere og krigere som trente. Resten av folket jobbet bare. Det var mye fysisk aktivitet, så naturlig nok var folk godt trent.

Hvis målet ditt er å bli en yogi, kan det skje på fem og et halvt sekund, eller det kan ikke skje på fem og et halvt liv, fordi det ikke er av fysisk natur.

Å få ideen ut av folks hoder om at yoga er en eldgammel treningsform er en stor oppgave i seg selv. Men hvis vi ikke gjør dette, vil ikke ekte yoga skje. Når du for eksempel gjør Surya Namaskar, ikke fokuser på musklene dine, men på å bli synkronisert med kilden til all energi i dette solsystemet. Hvor lang tid vil det ta å komme dit? Hvor lang tid tar det å bli en yogi? Det kan være et øyeblikk, det kan være et årtusen, eller det kan være aldri. Du kan like gjerne spørre hvor lang tid det tar å bli forelsket i noen, eller hvor lang tid det tar å bli en hengiven. Du kan sette et tidspunkt kun for fysiske aspekter, ikke de mer subtile aspektene ved livet.

Hvis målet ditt er å bli yogalærer, er fem og en halv måned godt nok. Hvis målet ditt er å bli en yogi, kan det skje på fem og et halvt sekund, eller det kan ikke skje på fem og et halvt liv, fordi det ikke er av fysisk natur. Det avhenger av hvordan et individ lar det skje.

Hva er en yogi?

Det er mitt ønske at i det minste et element av å være en yogi kommer inn i folks liv. Ellers er det noe veldig grunnleggende som går til spille. Å bøye og vri kroppen din har sine fordeler for din fysiske helse, men det er mye mer å være en yogi. En viss følelse av å være litt mer enn den fysiske kroppen er det viktige. Selv om du ikke er sånn 24 timer i døgnet, bør du i det minste noen få øyeblikk i løpet av dagen være en yogi. Hvis du holder det i live, vil ting du ikke forstår, ting du aldri har opplevd, skje med deg. Det betyr at du lar en annen dimensjon fungere.

Hvis du ikke blir en yogi på en eller annen måte, vil livet sette deg gjennom alle slags ting. Det er derfor de fleste mennesker velger å gjemme seg fra livet. Når noen ikke kan snakke med mer enn tre personer i livet sitt, når de ikke kan gå på gaten med et åpent hjerte, elsker alt de ser og ikke kan se, gjemmer de seg åpenbart for livet – de vil være trygge. En kiste er et veldig trygt sted.

Hvis du virkelig er bevisst at tiden tikker av gårde, vil du naturligvis lengte etter å bli en yogi.

Å være en yogi betyr å leve uten kistene som folk bygger rundt seg selv. Yoga betyr forening. Det betyr at du har brutt grensene for det fysiske og har evnen til å ta på og oppleve alt i universet. Med mindre et menneske tilegner seg denne egenskapen, prøver de på en eller annen måte å gjemme seg fra livet.

Du kan lett bli frelst fra livet, men du kan ikke reddes fra døden – ingen kan. Med Yoga lever du kanskje litt lenger, men det er ingen dødsforsikring. Når du fullt ut vet at dette livet er et begrenset tidsrom, vil du gjemme deg fra livet eller bli tilgjengelig for alle aspekter av det? Når jeg sier «alle aspekter», kan folk tenke på røyking, drikking, seksualitet og slike ting. Dette er bare forskjellige aspekter ved tvangskraft. Det er mye mer i livet. Hvis du virkelig er bevisst at tiden tikker av gårde, vil du naturligvis lengte etter å bli en yogi.

Livet utenfor kroppen

Å fysisk reise rundt og berøre hele universet er uaktuelt. Den eneste måten å berøre alt og kjenne livet i alle dets dimensjoner er å overskride fysiske begrensninger. Prosessen med Hatha Yoga er designet for å tillate deg i det minste noen få øyeblikk å bryte grensene for det fysiske og overskride dets tvangsmessige, sykliske natur.

Du må få denne tanken ut av hodet – «Hva med meg?» Ikke bekymre deg for det.

Akkurat nå vil jeg si at 99% av de flestes tanker ville være meningsløse fordi de er rundt kroppens tvangsevne. Det handler om å redde deg selv, beskytte deg selv og holde deg komfortabel. Hvis du ikke hadde en kropp, ville du ikke se på bekymringer, du ville se på muligheter. Det eneste spørsmålet ville være: «Hva er den ultimate muligheten for et menneske?»

Du må få denne tanken ut av hodet – «Hva med meg?» Ikke bekymre deg for det. Hva med deg? Du vil dø! Det er livets ultimate hemmelighet. Hvis du slipper denne bekymringen om deg selv, vil kroppen din bare være et springbrett i livet ditt. Dessverre gjør folk denne fysiologiske mekanismen til en barriere, ikke en mulighet, bare fordi de er identifisert med den. Hvis du fjerner denne ene tanken, vil du bli en enorm mulighet.

Trusted by some of the biggest brands

We’re Waiting To Help You

Get in touch with us today and let’s start transforming your business from the ground up.